رو عنوان : جهت مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک زیر کلیک کنید.
عنوان : پروبیوتیك ها (PROBIOTICS)
زير عنوان : مترجم: دکتر مژگان جوادنوری متخصص بهداشت باروری
 ۱۳۹۳/۰۸/۲۱

پروبیوتیک ها چه موادی هستند؟

مواد پروبیوتیک در واقع همان باکتریهای مفید هستند که خیلی از مردم درباره ی آنها چیزهایی شنیده اند. آنها باکتریهایی هستند که در بدن زندگی می کنند و و به بهبود اعمال بدن انسان کمک می کنند . پروبیوتیک ها اغلب به دفاع بدن در مقابل عفونت ها کمک می کنند. اخیرا مواد دیگری تحت عنوان پربیوتیک ها (prebiotics ) معرفی شده اند که در واقع غذای باکتریهای مفید (پروبیوتیک ها) محسوب می شوند .

باکتری لاکتیک اسید Lactic acid bacteria )  (و باکتری بیفیدوس bifidobacteria ) (شایعترین نوع میکروبهایی هستند که به عنوان پروبیوتیک استفاده می شوند. اما برخی گونه های قارچ و باسیل نیز ممکن است استفاده شوند.

پروبیوتیک ها به طور خود به خود وارد بدن انسان می شوند اما اخیرا قرص های حاوی مواد پروبیوتیک هم به بازار آمده که ادعا می شود به سلامت بدن انسان کمک می کنند. برخی کارخانه های صنایع غذایی نیز محصولاتی را روانه ی بازار کرده اند که بر روی آنها برچسب پروبیوتیک قید شده است؛ مثلا ماست پروبیوتیک. آنها ادعا می کنند که به این محصولات، مواد پروبیوتیک افزوده اند ومصرف آنها موجب بهبود عملکردهای بدن انسان می شود.

آیا واقعا قرص ها و محصولات پروبیوتیک بازار مفید هستند؟

هنوز مطالعات کافی برای تایید آثار مفید این مواد وجود ندارد. بنابر این توصیه به مصرف چنین قرص ها یا مواد غذایی دلایل علمی قطعی ندارد. از آنجا که این مواد هنوز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA ) تایید نشده اند لذا نمی توان اطمینان کرد که آیا این محصولات واقعا حاوی پروبیوتیک ها هستند یا نه. حتی اگر اعتماد هم داشته باشیم که این محصولات واقعا محتوی پروبیوتیک هستند باز هم مصرف خودسرانه ی آنها زیر سوال است زیرا به هر حاال آنها باکتری هستند و ممکن است در افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است موجب بیماری شوند.

منبع: www.uptodate.com

مترجم: دکتر مژگان جوادنوری متخصص بهداشت باروری