رو عنوان : جهت مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک زیر کلیک کنید
عنوان : غربالگری سرطان پستان چیست ؟
زير عنوان : مترجم: دکتر جوادی فر
 ۱۳۹۳/۰۸/۲۰

غربالگری سرطان پستان چیست ؟

غربالگری کانسر پستان . راهی است که پزشکان ، پستان ها را از نظر علائم اولیه کانسر در زمانی که هیچگونه نشانه ای از سرطان پستان ندارند ،‌بررسی می کنند . آزمون اصلی مورد استفاده را غربالگری سرطان پستان از رشته … است که به آن ماموگرافی می گویند . این روش معمولاً همراه با معاینه منظم پستان توسط پزشک یا ماما انجام می شود .

هدف از غربالگری سرطان پستان شناسایی سرطان در مراحل اولیه وقبل از اینکه کانسر شانس رشد، گسترش  یا ایجاد مشکل داشته باشد ، می باشد .مطالعات نشان داده که غربال شدن از نظر سرطان پستان ، مرگ ومیر ناشی از آن را می کاهد .

چه کسی باید از نظر سرطان پستان غربالگری شود ؟

متخصصین غربالگری را برای زنان ۷۰-۵۰ ساله وهمچنین زن مسن تر سالم پیشنهاد می کنند .

(غربالگری شامل ماموگرافی ،‌وهمچنین معاینه پستانی توسط پزشک یا پرستار است . برخی زنان در سنین ۴۹-۴۰ سال نیز باید غربالگری شوند . در این موارد زنانی که در معرض خطر بالایی از سرطان پستان هستند ، بایستی در سنین جوانی نیز مورد بررسی وغربالگری قرار گیرند .این زنان شامل :

-         زنانی که ژن هایی دارند که خطر سرطان پستان را افزایش می دهند مثل ژن BRCA

-         فامیل نزدیکی دارند که دو سرطان سنین جوانی مبتلا به سرطان پستان شده است .

در این صورت شما باید با پزشک یا پرستار در مورد زمان شروع غربالگری صحبت نمائید .

غربالگری شدن از نظر سرطان پستان چه منافعی دارد ؟ فایده اصلی غربالگری ، کمک به پزشکان بریا یافتن سرطان است یعنی اولین زمان برای آسان تر کردن زمان آن .

غربالگری  شد با سرطان پستان چه مضراتی دارد ؟

-         مثبت کاذب : گاهی اوقات ماموگرافی ها مثبت کاذب افزایش می دهند به مثبت کاذب به این معنی است که می گویند خانم می تواند سرطان پستان داشته باشد ، در حالیکه او سرطان پستان ندارند .

این مساله ممکن است که به نگرانی بیهوده فرد وانجام تست های اضافی منجر شود ، مثلا انجام بیهوشی که می تواند دردناک باشد ، نتایج منفی کاذب هم در زمانی که سن کمتر از ۵۰ سال دارند نسبت به زنان مسن تر بیشتر است .

در طی ماموگرافی چه روی می دهد ؟

قبل از ماموگرافی ، شما باید از کمر به بالا لخت شده ویک لباس بیمارستان بپوشید سپس پستان های شما در یک زمان عکسبرداری می شوند از هر پستان ۲ بار عکس گرفته می شود . هرکدام از عکس ها یکبار از بالا به پایین ویک بار از دو طرف گرفته می شود وبه این ترتیب رادیولوژیست می تواند بخوبی بافت پستان را بازبینی نماید . برای اینکه مشاهده پستان ها راحت تر باشد ،‌یک تکنسین پستان ها را بین دو صحفه فشار یم دهد . این کار ممکن است کمی ناراحت کننده باشد ولی چند ثانیه بیشتر طول نمی کشد .

بهتر است که ماموگرافی را قبل از پریود باشد یا در طی آن انجام ندهید زیرا پستان ها در این زمان بسیار حساس هستند وهمچنین سعی کنید در این روز از دئودورانت یا پودر زیر بغل استفاده نکنید .

-         پس از ماموگرافی چه رخ می دهد ؟ باید جواب ماموگرافی خود را پیگیری نمائید .

-         در صورتی که ماموگرافی غیر طبیعی بود ،‌چه باید کرد ؟

در این صورت نگران نشوید از هر ۱۰ ماموگرافی غیر طبیعی ، ۹ تای آن دچار سرطان پستان نیستند بنابراین شما نیاز به آزمایشات بیشتری دارید .

نظر پزشک این باشد که ماموگرافی غیر طبیعی به علت سرطان نیست معمولا پیشنهاد می کند در طی ۶ ماه آینده مجدداً ماموگرافی را تکرار کنید اگر پزشک تصور کند که به نتایج مثبت ماموگرافی به علت سرطان است او همان موقع شما را برای انجام بررسی های بیشتر خواهند فرستاد . اقدامات دیگر شامل ، ماموگرافی دقیق تر که به آن ماموگرافی تشخیص می گویند یا انجام سونوگرافی از پستان .

اگر این تست های اضافی ، باز نشان دهنده شک به سرطان پستان باشند ، بیوپی درخواست می شود در طی بیوپی پزشک از بافت پستان نمونه برداری کرده وبرای آزمایشگاه می فرستند گاهی اوقات نیز بیوپی را در طی ماموگرافی با سوزن انجام می دهند گاهی اوقات هم نمونه برداری با یک جراحی  کوچک انجام می شود

-         در مورد معاینه پستان چه ؟

پزشک یا پرستار بالینی معاینه پستان رابه عنوان جزئی از غربالگری پستان بطور منظم انجام می دهند . در طی آن پزشک یا پرستار پستان شما را مشاهده  نموده وپس از آن با دقت پستان شما وناحیه زیر بغل را با دست معاینه می کنند .در این معاینه او به دنبال توده می باشد تغییرات در نوک پستان یا هرگونه تغییر در پوست یا بافت پستان که علامتی از سرطان می باشد .