رو عنوان : جهت مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک زیر کلیک کنید.
عنوان : سرطان پستان چیست؟
زير عنوان : مترجم: دکتر جوادی فر
 ۱۳۹۳/۰۸/۲۰

سرطان پستان چیست؟

سرطان پستان وقتی رخ می­دهد که سلول­های نرمال پستان تغییر کرده و رشدی خارج از کنترل داشته باشند. اغلب اوقات زنان زمانی متوجه کانسر پستان می شوند که توده ای را در پستان خود یافته باشند. کانسر پستان در زنان بسیار شایعتر است تا مردان، اما مردان نیز امکان درگیری با آن را دارند. کانسر پستان گاها بصورت فامیلی نیز دیده می شود.

اگر شما توده ای را در پستان خود لمس نمودید، به پزشک یا ماما مراجعه نمایید. توده های پستانی ممکن است بدون وجود کانسر هم در فرد دیده شوند. ولی با این حال با شناسایی و مشاهده هر توده باید آن را کنترل نمود.

آیا آزمونی برای کانسر پستان وجود دارد؟

بله پزشکان از نوع خاصی از اشعه X که ماموگرافی نامیده می شود برای بررسی کاستر پستان استفاده می کنند. اگر ماموگرافی نقطه ای را پیدا کند کهع احتمال سرطانی بودن آن وجود داشته باشد، پزشکان معمولا آن را با آزمایش دیگری که به آن بیوپسی می گویند نیز بررسی می کنند و در طی بیوپسی، پزشک یک یا چند نمونه از بافت پستان را برمی دارد.

مرحله بندی سرطان پستان چیست؟

مرحله بندی سرطان پستان راهی است که از طریق آن پزشکان درمییابند که کانسر چگونه گسترش خواهد یافت و درمان مناسب آن  تا حدود زیادی بستگی به مرحله سرطان دارد.

کانسر پستان چگونه درمان می شود؟

در بیشتر افراد درمان سرطان پستان موارد زیر است:

• جراحی: که برای برداشتن بافت سرطانی انجام می شود. بسیاری از زنان می توانند بین برداشتن کامل سینه (ماستکتومی) و درمان دیگر که “برداشتن توده سرطانی” یا “لومپکتومی” است،  انتخاب داشته باشند .
  1. ماستکتومی: در این جراحی کل سینه برداشته می شود(اگر چنین تصمیمی بگیرید، ممکن است بخواهید جراحی ترمیمی برای بازسازی پستان هم انجام دهید )
  2. درمان نگهدارنده پستان (لومپکتومی): برداشتن توده سرطانی در پستان و قسمتی از بافت های سالم اطراف آن است. با این روش پستان حفظ خواهد شد و لیکن اغلب اوقات نیاز به رادیوتراپی بعد از جراحی است .

زندگی من چگونه خواهد بود؟

بسیاری از افراد با سرطان پستان بعد از درمان بسیار خوب خواهند بود. مهمترین مسئله اینجاست که داروهای خود را طبق دستور استفاده نموده و از دستورات پزشک درمورد مراجعه و انجام تست های تشخیصی تبعیت نمائید. همچنین مهم است که با پزشک خود درمورد عوارض جانبی یا مشکلاتی که شما در طی درمان با آن مواجه شده اید، صحبت کنید.

درمان شدن کانسر پستان شامل کارهای زیادی است که علاوه بر انتخاب نوع جراحی، شما باید به داروهای خود و زمان استفاده از آنها نیز توجه داشته باشید.

اجازه دهید پزشک و پرستار از احساس شما درمورد درمان اطلاع داشته باشند. در هر زمان که درمانی برای شما صورت می گیرد، باید بپرسید:

• مزایای این روش درمانی چیست؟ آیا این درمان به من کمک میکند که عمر طولانی تری داشته باشم؟ آیا این روش علائم  و نشانه های مرا کاهش داده یا پیشگیری می کند؟
  • این درمان چه عوارضی دارد؟
  • چه روش های درمان دیگری وجود دارد؟
  • اگر این روش درمان را نداشته باشم، چه اتفاقی می افتد؟

منبع: www.uptodate.com

مترجم: دکتر جوادی فر